Uitwisselen van schijven op de Thialf

Schijven uitwisselen en lagers en assen vervangen op het grootste kraanschip ter wereld: de Thialf van Heerema Marine Contractors (HMC).

EPMC Europe BV heeft op de Thialf in totaal 327 schijven uitgewisseld op de twee kranen van 7300 Mton. De werkzaamheden aan boord van de Thialf omvatten zowel de demontage van de oude schijven als de montage van de nieuwe schijven.

In het voortraject is EPMC Europe BV tevens ingezet om alle nieuwe lagers in de nieuwe schijven te monteren en dusdanig te labelen en op te slaan dat dit later tijdens de montagewerkzaamheden vele voordelen zou opleveren waardoor de voortgang niet nadelig werd beïnvloed.

Daar er een dus specifiek tijdsbestek was aangegeven door HMC om deze werkzaamheden uit te voeren is een planning opgezet waarbij er met totaal 32 teams (24/7) gewerkt werd op totaal 71 assemblees.
Onze montageteams (in totaal 50 man sterk, aangevuld door ca 100 riggers & oilers) zijn gedurende deze werkzaamheden ca. 5 weken continu aan boord van de Thialf geweest.
Hierbij werden bij een groot aantal schijven ook gelijk de assen vervangen.
Daar er specifieke schijfsamenstellingen waren, zijn er voor alle montagewerkzaamheden gereedschappen ontwikkeld waardoor deze werkzaamheden zo effectief en veilig mogelijk konden worden uitgevoerd.

Om de werkzaamheden zo voorspoedig mogelijk te laten uitvoeren zijn er aan boord van de Thialf 3 extra mobiele kranen geplaatst, en daarnaast tevens vijf stuks tijdelijke liften geplaatst om het transport van zowel personen als materialen zo effectief en veilig mogelijk te laten verlopen.
Op alle werklocaties waarbij geen of niet voldoende werkruimte aanwezig was, zijn voldoende tijdelijke ruime werkplatforms ontworpen en geplaatst die het veilig werken sterk hebben bevorderd.

Tijdens de werkzaamheden is de veiligheid zeer belangrijk aangezien er met veel personen op verschillende locaties en op grote hoogtes werd gewerkt. Om deze veiligheid te kunnen waarborgen en na te leven, werden er op regelmatige tijden (en ook tussendoor) specifieke toolboxen gehouden. Dit heeft o.a. geresulteerd dat er tijdens deze werkzaamheden geen ongelukken hebben plaatsgevonden.

Wij kijken terug op een goed verlopen project dat binnen de gestelde termijn en naar alle tevredenheid van onze klant is afgerond en opgeleverd, en op een fijne samenwerking met onze klant Heerema Marine Contractors.

<< Terug
TOP