Nieuwe rijdwerken voor Comvex Shipunloaders

Nieuwe rijdwerken en besturing voor de twee brugkranen van Comvex (Roemenië) zijn succesvol (binnen budget en conform planning) gemonteerd en bedrijfsvaardig opgeleverd.

Projectomschrijving

Projectnaam - Nieuwe rijdwerken voor Comvex Shipunloaders.

Plaats van uitvoering - Roemenië.

Opdrachtgever - Comvex - Roemenië.

Datum oplevering - 09-2013.

Omschrijving - Zowel de mechanische als de elektrische werkzaamheden zijn uitgevoerd door Roemeense bedrijven onder begeleiding van de afdelingen Consultancy en Elektrisch van EPMC Europe.
In een tijdsbestek van 18 werkdagen zijn de werkzaamheden (door 2 ploegen van elk 12 uur per dag) uitgevoerd. Hierbij zijn de bestaande bogies, balansen en besturing van de kranen vervangen door de installatie van EPMC Europe.

Door boven het pendelscharnier te vijzelen en balansen te blokkeren, hebben we eerst de land- en waterzijde aan de Comvex-zijde vervangen. Om de oren van de hoofdbalans op de vier hoeken uitgelijnd boven onze balansstoelen te positioneren, zijn diverse metingen verricht. Na elke meting hebben we correcties aangebracht door de wielen van de kraan aan een zijde te blokkeren en de kraan aan de andere zijde op te drukken, net zo lang tot we de optimale positie van de vier poten hadden bereikt.

De 1400 ton wegende kranen zijn gezekerd t.o.v. de kade om ongewenste bewegingen te voorkomen.

Vervolgens zijn de hoeken met behulp van dubbele 300 tons vijzels gelicht en de bestaande rijdwerken gedemonteerd, door de oren van de hoofdbalans (conform de snijlijnen) door te branden.
Op dag 18 van het project hebben we samen met Schneider Electric de besturing geïnspecteerd om vervolgens 150 meter heen en weer te rijden. De kraan staat prima uitgelijnd en de besturing werkt foutloos.
Na de inspectie- en overdracht rapporten te hebben opgesteld is de installatie overgedragen aan de klant en vrijgegeven voor productie.

<< Terug
TOP