Allseas 19-11-18 t/m 01-12-18

Inspectie & Lagers vervangen Pipe Elevator.

Naar aanleiding van een schade veroorzaakt door een vallende pijp, werd EPMC verzocht om aan boord de Pioneering Spirit een inspectie en reparatie uit te voeren aan een van de vier masten van de pipe elevator.

Na het rollerblock te hebben opgevangen en de kettingen te hebben gedemonteerd, kon zorgvuldig het binnenste deel van de mast worden uitgehesen. Na demontage zijn alle lagers gecontroleerd en verschillende lagers van de pipe elevator zijn aan dek ter plekke vervangen. Helaas omdat niet voldoende lagers van elk type aanwezig waren aan boord konden niet alle lagers preventief worden vervangen. Als gevolg van de inspectie zal door Allseas worden beslist of bij de overige drie masten dezelfde werkzaamheden zullen worden uitgevoerd.

Opdrachtgever – Allseas

Omschrijving van de opdracht - Het volledig elektrisch ombouwen van de kraan inclusief nieuwe motoren en rijaandrijvingen. Toepassen Active Front End om energie te besparen (terugwinning van energie).

Datum oplevering – 31-12-2018

Project omschrijving

De kraan heeft ca 3 jaar op een werf gelegen in Rotterdam en is van de Solitair afgehaald. Omdat de huidige 150 tons kraan niet meer voldoet voor het komende project, is er door Allseas besloten om deze kraan op de Audacia te zetten. Hiervoor moet de volledige elektrische besturing worden vervangen inclusief regelaars, Active Front End en nieuwe cabine van Petrokab. Lopende het project bleken de kabels niet in goede staat. Ca 80% van de kabels zijn als meerwerk vervangen. Omdat Allseas graag “manriding” op de kraan wilde hebben, is hiervoor een aanbieding gemaakt. Hiervoor moesten er diverse aanpassingen worden gedaan en twee motoren worden geleverd met een extra rem. Ook dit is opdracht geworden. In oktober was het zo ver en hebben we de hulphijs van 40 ton inbedrijf gesteld en proef belast. Zie foto.

Al met al duurt het project nu al langer dan een jaar. Het in bedrijfstellen is op basis van regie en loopt behoorlijk uit. Nu is de Audacia op de Baltische zee voor het leggen van een gaspijp. Onze mannen (Jos en Arie) zijn hier nog aanboord geweest om de laatste werkzaamheden af te ronden.

Via remote service doen we nu de laatste aanpassingen zodat we klaar zijn voor het laatste deel; inbedrijf stellen en proeflasten van de hoofdhijs met 300 (!) ton. Dit zal plaats vinden in Rotterdam tussen kerst en oud&nieuw.

<< Terug
TOP