Automatische beitskraan poederlakstraat

Het ontwerpen, leveren, monteren en inbedrijfstellen van een “beitskraan” voor het automatisch beitsen van aluminium profielen.

Projectnaam : Automatische beitskraan poederlakstraat

Plaats van uitvoering : Zwaagdijk

Opdrachtgever : Knipping

Datum oplevering : 11-2015

Werkzaamheden : Ontwerpen, leveren, monteren en inbedrijfstellen van de beitskraan

Het bedrijf Knipping in Zwaagdijk produceert kozijnen, deuren en dakkapellen. Het bedrijf is uitgebreid met een eigen Poederlakstraat. De Poederlakstraat beitst en poedercoat aluminium profielen. EPMC heeft de automatische kraan voor de beitserij geleverd.

De beitserij heeft 10 fysieke posities waar de aluminium profielen naar toe getransporteerd worden, de bovenloopkraan zorgt voor het transport. De kraan kan in hand- en autobedrijf worden bediend. In autobedrijf wordt met een recept de verblijftijd en uitlektijd per bad ingesteld. In autobedrijf volgt de kraan een vaste volgorde die in SFC’s zijn vastgelegd en waarbij de kraan met behulp van advanced positioning de kraan op millimeter nauwkeurig positioneert zonder slingeren van de last. Het automatische programma kan op elke positie gestart en gestopt worden en weer gestart.

Op gebied van hijskranen is EPMC “hoisting solution partner” van Schneider Electric. De complete besturing, hardware en software is met Schneider uitgevoerd wat tot een zeer goed werkende automatische kraan heeft geleid en een tevreden klant. 

<< Terug
TOP