Van Roemenië naar Kazachstan

Op 3 april vertrokken 2 Service Engineers (Rene Mandjes en Jeroen Voorma) van EPMC Europe richting Constanta, Roemenië voor een opdracht aan de cutterzuiger Noordzee van de waterbouwer Van Oord. Het schip had een tocht voor de boeg van Roemenië naar de Kaspische Zee en op deze route zijn er te lage doorgangen waardoor de bovenbouw van de dekkraan aan boord van de Noordzee gedemonteerd moesten worden. De Engineers van EPMC Europe hebben onder moeilijke weersomstandigheden deze klus in een paar dagen geklaard. De Noordzee en het schip met daarop o.a. de gedemonteerde bovendekkraan konden hun reis beginnen..

Na ruim 3 weken varen kwam de Noordzee aan in de Kaspische Zee en op 27 mei zijn beide Service Engineers van EPMC Europe ook die kant op vertrokken. Bij aankomst bleken de werkzaamheden voor een paar dagen te zijn uitgesteld. Er is zoals gebruikelijk een Safety Instructie gegeven en daarna konden de mannen aan boord van De Noordzee, waar de eerste dagen zijn doorgebracht met handmatige werkzaamheden als controleren van gereedschappen en het starten met samenstellen en passend maken van nieuwe borstelbruggen voor de spilcontacten.

Gelukkig kon er binnen een paar dagen weer worden gelast en geslepen en na vele handtekeningen zetten onder vergunningen kon de kraan van het schip getild. Vervolgens is de kraan op De Noordzee geplaatst, zijn bevestigingsbouten gemonteerd en op moment gezet, is het spil aangesloten, kraan is op werking getest en heeft een loadtest ondergaan. Opdracht is naar tevredenheid voltooid voor onze opdrachtgever Van Oord en onze Engineers zijn weer een ervaring rijker.

<< Terug
TOP